Επισκεφθείτε τον ηλεκτρονικό τόπο του ιατρείου http://iatreioamoschovaki.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

· Τα κανάλια του ιατρείου είναι:

https://www.youtube.com/channel/UC1ZaRAktAaoCEFITCcjhDZQ(Χρόνια κόπωση: Συλλογή video)https://www.youtube.com/channel/UCraKRIyTq0qW8eMtKnmr3hw(Πρόληψη: Συλλογή video)

· Εάν σας ενδιαφέρει η τακτική δωρεάν ενημέρωση για θέματα πρόληψης με newsletter στείλτε e mail στο amoschovaki@yahoo.gr με θέμα ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ.

· Tα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 210625270 και 2102122198,24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.

· Τα δέντρα που βλέπετε στην ιστοσελίδα ανήκουν στο κωνοφόρο είδος Sequoiadendron giganteum (γιγάντια σεκόγια). Το είδος προϋπήρξε των δεινοσαύρων και είναι σήμερα το πολυκύτταρο είδος με το μεγαλύτερο συνδυαστικά μέσο όρο ζωής και κυτταρικής ανάπτυξης στην γη. Ο μεγαλύτερος εν ζωή γνωστός εκπρόσωπος του είδους έχει ύψος 83,8 μέτρα, περίμετρο βάσης 31,3 μέτρα και εκτιμώμενη ηλικία 2300-2700 έτη.


Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2008

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΩΤΗ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

H ιατρική εξέταση πρέπει να πραγματοποιείται εγκαίρως πριν το ταξίδι και δυστυχώς συχνά αμελείται στην Ελλάδα. Είναι απαραίτητη για τέσσερις σημαντικούς λόγους:
1. Για την συνταγογράφηση ορισμένων απαραίτητων φαρμακευτικών σκευασμάτων που πρέπει να έχει ο ταξιδιώτης σε κάθε ταξίδι. Το είδος των απαιτούμενων σκευασμάτων ποικίλλει ανάλογα με το status υγείας του οργανισμού. Το φαρμακείο πρώτων βοηθειών περιλαμβάνει φάρμακα για αλλεργία, για πυρετό, για διάρροια, ορισμένα αντισηπτικά και γάζες.
2. Για την πραγματοποίηση των ενδεικνυόμενων εμβολιασμών. Το πρόγραμμα εμβολιασμών καθορίζεται από τον τόπο προορισμού, την εποχή που πραγματοποιείται το ταξίδι, την ηλικία του ταξιδιώτη και το είδος των χρόνιων νοσημάτων από τα οποία ενδεχομένως πάσχει. Για παράδειγμα άτομα που θα ταξιδεύουν στους τροπικούς και πάσχουν από διαβήτη πρέπει να εμβολιαστούν για την γρίπη ανεξαρτήτως εποχής, ενώ άτομα που θα επισκεφθούν περιοχές της Αφρικής όπου ενδημεί ο κίτρινος πυρετός, πρέπει να εμβολιαστούν με το αντίστοιχο εμβόλιο, εφόσον δεν υπάρχουν σχετικές απαγορευτικές αντενδείξεις (π.χ. θανατηφόρες αλλεργίες ).
3. Για την αξιολόγηση της ικανότητας του οργανισμού να ταξιδέψει ή να συμμετάσχει σε δραστηριότητες όπως ορειβασία ή καταδύσεις και των μέτρων που πρέπει να λαμβάνονται σε κάθε περίπτωση. Για παράδειγμα, επειδή η πίεση στον θάλαμο επιβατών των περισσότερων εμπορικών αεροσκαφών είναι συνήθως ρυθμισμένη σε υψόμετρο 2500 μέτρων, ορισμένα άτομα με καρδιοπνευμονικά προβλήματα, ενδέχεται να χρειαστούν συμπληρωματική αγωγή ή οξυγόνο στην περίπτωση ορισμένων αεροπορικών ταξιδιών.
4. Για την εκτίμηση της αναγκαιότητας να έχει ο ταξιδιώτης μαζί του ορισμένες βασικές εργαστηριακές εξετάσεις στην βαλίτσα του. Για παράδειγμα ορισμένες περιπτώσεις καρδιοπαθών πρέπει να έχουν μαζί τους απαραιτήτως ένα καρδιογράφημα.
Links http://anastasiamoschovaki1.blogspot.com ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣhttp://infectiousdiseaseissues.blogspot.com ΠΥΡΕΤΟΣ - ΛΟΙΜΩΞΕΙΣhttp://highglucose.blogspot.com ΔΙΑΒΗΤΗΣhttp://systemichypertension.blogspot.com ΥΨΗΛΗ ΠΙΕΣΗhttp://alternativemedicinehellenicblog.blogspot.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗhttp://cholesterolandtriglycerides.blogspot.com ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ - ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑhttp://internationaltravelmedicine.blogspot.com ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.