Επισκεφθείτε τον ηλεκτρονικό τόπο του ιατρείου http://iatreioamoschovaki.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

· Τα κανάλια του ιατρείου είναι:

https://www.youtube.com/channel/UC1ZaRAktAaoCEFITCcjhDZQ(Χρόνια κόπωση: Συλλογή video)https://www.youtube.com/channel/UCraKRIyTq0qW8eMtKnmr3hw(Πρόληψη: Συλλογή video)

· Εάν σας ενδιαφέρει η τακτική δωρεάν ενημέρωση για θέματα πρόληψης με newsletter στείλτε e mail στο amoschovaki@yahoo.gr με θέμα ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ.

· Tα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 210625270 και 2102122198,24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.

· Τα δέντρα που βλέπετε στην ιστοσελίδα ανήκουν στο κωνοφόρο είδος Sequoiadendron giganteum (γιγάντια σεκόγια). Το είδος προϋπήρξε των δεινοσαύρων και είναι σήμερα το πολυκύτταρο είδος με το μεγαλύτερο συνδυαστικά μέσο όρο ζωής και κυτταρικής ανάπτυξης στην γη. Ο μεγαλύτερος εν ζωή γνωστός εκπρόσωπος του είδους έχει ύψος 83,8 μέτρα, περίμετρο βάσης 31,3 μέτρα και εκτιμώμενη ηλικία 2300-2700 έτη.


Κυριακή, 11 Αυγούστου 2013

ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Είναι σημαντικό το φαρμακείο πρώτων βοηθειών του αυτοκινήτου να έχει βασικό φαρμακευτικό υλικό πρώτης ανάγκης κατά τα ταξίδια, ειδικά όταν ταξιδεύετε σε περιοχές με πλημμελή υγειονομική κάλυψη.
 Το υλικό φαρμακείου που δεν πρέπει να λείπει από το αυτοκίνητό σας είναι:
•             Ειδικά αντισηπτικά διαλύματα για γρήγορη αποστείρωση χεριών και τραυμάτων σε περιπτώσεις που η πρόσβαση σε καθαρό νερό είναι δύσκολη
•             Αποστειρωμένες γάζες και επίδεσμοι, που θα χρησιμεύσουν σε περιπτώσεις τραυμάτων
•             Λαβίδα για την αφαίρεση επιφανειακών σωμάτων (π.χ. αγκάθια αχινού). Η λαβίδα και η περιοχή του τραύματος πρέπει πρώτα να αποστειρωθεί με ειδικό αντισηπτικό διάλυμα
•             Κρέμες για τσιμπήματα από τσούχτρες και κουνούπια, τραύματα, εγκαύματα, τοπικούς ερεθισμούς
•             Αντιαλλεργικά αναλγητικά και αντιπυρετικά χάπια.
Να μην αμελήσετε πριν το ταξίδι να έχετε κάνει επαρκείς δόσεις αντιτετανικού εμβολίου. Η εύρεση αντιτετανικού ορού που εφαρμόζεται σε περιπτώσεις τραυμάτων όταν δεν υπάρχουν στο σώμα προστατευτικά αντισώματα για τέτανο δεν είναι πάντα εφικτή.

Το ιατρικό ιστορικό σας θα καθορίσει περαιτέρω  το είδος των φαρμάκων.
Δρ. Αναστασία Μοσχοβάκη

Ιατρός Ειδική Παθολόγος

Φραγκοπούλου 10, Κηφισιά24ωρη γραμματεία νοσοκομειακά περιστατικά:2106252770E mail: amoschovaki@yahoo.gr.

Ιστοσελίδες ενημέρωσης του ιατρείου για θέματα Παθολογίας:

https://www.facebook.com/pages/Αναστασία-Μοσχοβάκη-Ιατρός-Ειδική-Παθολόγος Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ FACEBOOKhttp://twitter.com/amoschovaki H ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ TWITTERhttp://anastasiamoschovaki1.blogspot.com  ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣhttp://xroniakoposi.blogspot.com ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΠΩΣΗhttp://organicsexualdysfunction.blogspot.com  ΣΤΥΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ/ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑΣhttp://frequentmedicaldisorders.blogspot.com FREQUENT MEDICAL DISORDERS (αγγλόφωνο) http://infectiousdiseaseissues.blogspot.com ΠΥΡΕΤΟΣ – ΛΟΙΜΩΞΕΙΣhttp://highglucose.blogspot.com ΔΙΑΒΗΤΗΣhttp://systemichypertension.blogspot.com  ΥΨΗΛΗ ΠΙΕΣΗhttp://alternativemedicinehellenicblog.blogspot.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗhttp://cholesterolandtriglycerides.blogspot.com  ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ  - ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑhttp://internationaltravelmedicine.blogspot.com  ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ